Breakfast Lover Lili

Breakfast Lover Lili

Bemutatkozik: az acai bowl

2017. január 22. - BreakfastLoverLili

Már itthon is egyre több boltban lehet kapni acai port, ami a Dél-Amerikában termő acai bogyóból készül. Az acai bowl pedig a belőle készült, nem túl híg, turmix, ami az elmúlt 1-2 évben meghódított az instagramot, és egy fél éve az én szívemet is teljesen. Hihetetlen magas antioxidáns tartalmáról híres, valamint remek választás fogyókúra esetén, én viszont legjobban az íze miatt szeretem, és mert belőle lehet a legjobb turmixokat csinálni.  Az biztos, hogy télen nagyon fontos a szervezetünknek, hogy minél több bogyós gyümölcsöt fogyasszunk, főleg nekünk nőknek, és ehhez az egyik legjob társ az acai bogyó. Most megmutatom hogyan készül egy alap acai bowl á la BLL, amit aztán mindenki úgy variálhat, változtathat, ahogy csak akar, a határ igazából a csillagos ég. Remélem minél jobban el fog terjedni itthon is ez a hihetetlen egészséges csoda, én azon leszek!

img_3716.jpg

Az egész alapját igazából a fagyasztott banán képezi, az adja a textúrát neki. Nekem mindig van itthon a fagyasztóban. Elárulok egy kis titkot...amikor durván le van valahol akciózva szép banán, veszek vagy 2-3 kilót, megpucolom, félbe töröm és egy zacsiban vagy dobozban lefagyasztom. Ez a mennyiség egy pár hónapig elég nis ekem, és bármikor amikor szeretnék egy turmixot vagy acai bowl-t csinálni, csak kikapok 1-2 banánt. Ezt az acai turmixot leginkább a havas idő inspirálta, ami mintegy egy hétig megörvendeztetett bennünket...na ennek is örülni kell, bár persze most már elég ebből a rossz időből. Én nem szoktam semmilyen édesítőt teni bele, szeretem a természetes ízét, de akinek túl snassz lenne, az egy kis mézzel, juharsziruppal stb. feltúrbózhatja. Az alapra nekem most kókuszreszelék, kókusz chips, chia mag és még sok más finomság került. Nézzük is!

img_3717.jpgHozzávalók:

  • 1 db fagyasztott banán
  • 1 marék fagyasztott áfonya
  • 1 marék fagyasztott szeder
  • 1 fiatal kókusz húsa (elhagyható)
  • 2 tk. acai por
  • 1 dl kókusztej (vagy mandulatej, víz)
  • toppingnak: chia mag, friss áfonya, kókuszreszelék, kókusz chips, szárított rózsa, fehércsokiba mártott mandula/almakarika stb.)

img_3719.jpg

img_3720.jpg

Elkészítés:

A folyadék felét, és minden más hozzávalót egy turmixgépbe tesszük, és kb. 2-5 perc alatt krémessé turmixoljuk. A folyadék maradék részét aszerint adjuk hozzá, hogy feltétlen szükséges e, mert nem szeretnénk egy túl híg turmixot kapni, ezt kanalazni kell inkább. Végül mindenféle toppinggal díszítjük.

FONTOS: Pulzáló mozdulatokkal turmixolunk, és egy kanállal néha besegítünk, mert nem szeretnénk, hogy a gép motorja leégjen.

img_3722.jpg2.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása