Breakfast Lover Lili

Breakfast Lover Lili

A 4 legjobb avokádós reggeli

2016. április 04. - BreakfastLoverLili

Zöldség vagy gyümölcs, teljesen mindegy, mert nagyon finom és egészséges! Megmutatom a 4 kedvenc avokádós reggelimet, amitől garantálom, nektek is megjön a kedvetek beszerezni párat és kísérletezni! :) Ki sósan, ki édesen szereti, én egyszerűen mindenhogy, nézzük csak...

1. Az alap, avokádó pirítóson1_248.jpg

Az avokádót felszeletelve tegyük pirítósra vagy extrudált kenyérre, sózzuk, borsozzuk és már kész is a villámgyors avokádós reggeli. Édesszájúak hagyják el a sót, borsot, helyette gránátalmát, bogyós gyümölcsöket, fügét vagy pirított magvakat szórjanak a tetejére. Egyszerűen mesés!

2. Avokádó tojással

1_141.jpgAz egyik kedvenc párosításom! Az avokádó remekül passzol bármilyen tojásos reggelihez. Számomra a top favorit a Benedict tojás avokádó krémmel.
A guacamoléhoz villával törjünk össze egy szép, érett avokádót, zúzzunk hozzá 2 gerezd fokhagymát, aprítsunk fel egy fél lilahagymát, facsarjunk bele egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk és már kész is.
A tökéletes buggyantott tojás receptjét ITT a hollandi mártásét pedig ezen a linken találjátok.

3. Avokádós csokipuding édesszájúaknak

img_3581.jpg

img_3592.jpgMivel nincs túlságosan karakteres íze az avokádónak, így nagyon finom édességeket is lehet készíteni belőle. Nagyon gazdag és krémes állagot kölcsönöz minden desszertnek. Nekem a kedvencem az avokádós csokipuding. 

Hozzávalók:

  • 1 db érett avokádó
  • 4 dkg porcukor
  • 1,5-2 dl light kókusztej
  • 4 dkg kakaópor

Egy botmixerrel minden turmixoljunk össze, amíg krémes, homogén állagot nem kapunk és már kész is. Nekem a legjobban hozzá illő topping a pirított kókusz chips, de mandula vagy bogyós gyümölcsök is remekül passzolnak hozzá.

4. Avokádós saláta

1_252.jpg

Keverjük össze egy kis bébispenótot, rukkolát, felszeletelt avokádót, körtét, gránátalmát és áfonyát. Az egészet öntjük le egy kis mézes-mustáros öntettel és kész is a gyönyörű, laktató és egészséges avokádós saláta. 

Jó dolog az avokádó! Már nagyon sok helyen lehet már kapni, sokféleképp lehet elkészíteni, remekül tud alkalmazkodni az ízlésünkhöz és nem mellesleg nagyon egészséges. Kísérletezésre fel! :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása