Breakfast Lover Lili

Breakfast Lover Lili

Édesszájúak figyelem! Csokis zabkása

2017. január 06. - BreakfastLoverLili

Nos, bármennyire is szeretem a zöldséges, tojásos kajákat, gourmet szendvicseket stb. legtöbször mégis valahogy édes reggelit kívánok... Talán azért van, mert, ilyenkor alapból olyan jól indul a nap :) Ha pedig édes reggeliről beszélünk, akkor tuti, hogy az első, ami eszembe jut az a zabkása. Amikor pedig valami nagyon édes, nagyon finomra, már-már édességre vágyok, akkor jön a csokis zabkása. Mutatok egy alap receptet hozzá, amit kedvetek szerint variálhattok.img_3494.JPG

Hozzávalók (1 főre):

  • 50 g zab
  • 250 ml tej vagy kókusztej, szójatej, víz stb.
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
  • toppingnak: 1/2 marék aprított étcsoki, bogyós gyümölcsök, kókusz chips, chia mag, sárkány gyümölcs, banán, mandula, méz/juharszirup/agave stb.

img_2462.JPG

Elkészítés:

Egy nyeles lábasban keverjük össze a zabot, és a kakaóport, kezdjük el melegíteni, és öntsük fel a folyadékunk felével. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve, több részletben adjuk hozzá a maradék folyadékot. Amennyiben túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá még egy kicsit. Összesen kb. 5-10 percig főzzük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk homogén zabkását kapni. Tálaljuk ki és rögtön, még melegen szórjuk meg a feldarabolt étcsokival, hogy szépen, kissé olvadjon meg. Amennyiben fagyasztott bogyós gyülölccsel dolgozunk, az legyen a második, hogy kicsit, az is megpuhuljon. Utána jöhet minden más finomság, végezetül pedig méz/juharszirup/agave kerül a tetejére, hogy még édesebbé tegye a napunkat :)

img_3502.JPG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása