Huhuu az első posztom!
Aki ismer, az tudja, hogy az én családom nagyon szeret mindent megünnepelni. Ez a húsvéttal sincs máshogy. Ilyenkor nálunk minden étel nagyon ÜNNEPI...kalács, bárány, répás különlegességek stb. Gondoltam gyorsan meg is osztom veletek ezt a szuper, egészségesebbnek mondható, répatorta receptet, amit ma dobtam össze a családnak.
Vágjunk is bele!
Hozzávalók:
- 125 g reszelt répa
- 2 tojás
- 1/4 cup natúr joghurt
- 1 tk vanília kivonat
- 1 narancs reszelt héja
- 1,5 cup mandulaliszt
- 1/3 cup tört dió
- 1/3 cup kókuszreszelék
- 2/3 cup nyírfacukor
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 1 tk Pumpkin pie Spice (mézeskalács fűszerkeverés is jó)
- 3 ek kókuszzsír
A krémhez:
- 1 cup krémsajt
- 3 ek vaj
- nyírfacukor ízlés szerint
- 1/2 tk vanília kivonat
A tojásokat, robotgéppel, elkezdjük kikeverni a nyírfacukorral és szépen adagoljuk hozzá az többi hozzávalót. Először az olvasztott kókuszzsírt, a joghurtot és így tovább, végül pedig a reszelt répát.
Kivajazunk, akár kókuszzsírral, egy formát és beleöntjük a masszát, elegyengetjük. Én kapcsos koszorú formát használtam.175 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. Ehhez robotgéppel kikeverjük a cukorral a vajat, majd hozzáadjuk a krémsajtot. Ha kihűlt a tortánk, megkenjük a krémmel és kedvünk szerint díszítjük. Én marcipán répákat készítettem hozzá :)