Breakfast Lover Lili

Breakfast Lover Lili

Villámgyors Key Lime Pie

2016. április 15. - BreakfastLoverLili

Azt hiszem hivatalosan is a Tortát reggelire a kedvenc rovatom. Talán azért van így, mert édesszájú vagyok, vagy mert egyszerűen odáig vagyok a reggeli tortázás romantikájáért. Amikor a hétköznapok forgatagából kiszakad az ember vasárnap reggel kiül egy kicsit a teraszra egy szelet sütivel és egy csésze kávéval. Nincs is számomra idillibb kép.

Bent az irodában ajánlották ezt a receptet nekem, hogy mindenképp próbáljam ki, mert zseniális. Igazuk volt. Nagyon hamar elkészül, alig van dolga vele az embernek és hihetetlen finom. Édes, krémes, kellemesen fanyarkás, tökéletes egy meleg napra. Még egy kicsit azt is kihasználtam, hogy terem az ibolya (ami ehető!) és ezzel a bájos virággal dekoráltam. Merjünk bátrak lenni és használni az ehető virágokat! Na de lássuk a receptet!

img_3553_1.jpg

Az alapreceptet ezen a linken találjátok, de variáltam kicsit a hozzávalókon.

Hozzávalók:

  • 215 g spekulatius keksz
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 6 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 3 dkg kókuszreszelék
  • 1/2 tk só
  • 2 lime reszelt héja
  • 3 tojássárgája
  • 400 g cukrozott sűrített tej
  • 110 ml lime lé

img_3560_1.jpg

Az elkészítése szinte ugyanúgy zajlott:

A kekszet mozsárban összetörjük és átöntjük egy tálba. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a sót, majd az olvasztott vajat és olvasztott kókuszzsírt és az égeszet jól összekeverjük. Piteformába tesszük és lenyomkodjuk a forma alját és az oldalát egy pohár, vagy kanál segítségével. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig elősütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a tojássárgáját és a lime reszelt háját egy tálban fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a sűrített tejet és ezzel is kikeverjük a masszát. Végül hozzáadjuk a lime levét is.

A sült kekszmorzsát hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd beletöltjük a krémet és az egészet visszatesszük a sütőbe. 170 fokon 15 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul, de a közepe még remegős marad. Fontos, hogy ne kapjon színt a krém sütés közben! A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd ibolyával és lime szelettel díszítjük.

img_3567_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása