Breakfast Lover Lili

Breakfast Lover Lili

A legjobb hétindító zöldturmixok

2016. április 11. - BreakfastLoverLili

A hétfők nagyon sokunknak egyfajta mumus. Hétvégén leeresztünk kicsit, és nehéz visszaállni a megszokott ritmusba. Nekem mindig segít túllendülnöm ezen, ha valami klassz, pörgető, nem túl nehéz reggelivel indítom a hetet. Az egyik legjobb megoldás szerintem, a manapság nagyon trendi detox, zöldturmixok. Meg is mutatom a kedvenceimet!

1. Barackos-limeos zöldturmix

1_504.JPG

Nagyon zöld, de így szeretjük. 1 marék bébispenótot, 1 banánt, egy fél lime levét, 1 zsenge szárzellert, 1 őszibarackot és kb. 1 dl vizet addig turmixoljunk, amíg homogén állagot kapunk. 

2. Banános kétrétegű zöldturmix

1_3.JPG

Az zöld réteghez turmixoljunk össze egy fél fagyasztott banánt, 1 dl mandulatejet, 1 marék bébispenótot, 1 evőkanál kókuszreszeléket. A második réteghez a banán másik felét, ½ dl mandulatejet, 1 marék szedret (akár fagyasztott), 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport, 1 evőkanál juharszirup. Óvatosan öntsük az első rétegre. A tetejét szeletelt mandulával és goji bogyóval díszítsük.

3. Zöldteás-fodros kel zöldturmix

1_27_1.jpg

Amerikában és Ausztráliában nagy teret hódít a fodros kel smoothie, ami nem csoda, hiszen egy igazi superfoodról beszélünk. Én itthon eddig csak bio piacon láttam, de remélhetőleg egyre több helyen lehet majd kapni. A zöldteával kiegészítve biztosak lehetünk benne, hogy kellő lendületet kapunk. Áztassunk be 5 percre egy kis zöldteát 1 dl forró vízbe, majd kissé hagyjuk kihűlni. Turmixoljunk össze 1 levél fordos kelt, ½ banánt, a kihűlt zöldteát és már kész is ez a csodaszer. Szuper méregtelenítő.

4. Kókuszos-banános zöldturmix

1_102.JPG

Nagyon krémes, nagyon finom és pofon egyszerű. Egyszerűen turmixoljunk össze 1 banánt (én a fagyasztottat preferálom), 1 dl kókusztejet, 1 marék bébispenótot, 1 evőkanál kókuszreszeléket, 1 evőkanál juharszirupot vagy mézet. Ha szép, homogén turmixot kaptunk, mehet is egy zárható pohárba, palackba így akár magunkkal is vihetjük reggel.

5. Sárgadinnyés-bébispenótos zöldturmix

1_497.JPG

A nyári napokon egyszerűen nem is kell más reggelire, mint egy finom, hideg, gyümölcsös turmix és mivel a sárgadinnye édes, külön nem is kell adni hozzá. Egy marék feldarabolt sárgadinnyéhez adjunk egy marék bébispenótot, 1 fagyasztott banánt és ½ dl vizet. Az egészet turmixoljuk össze, a tetejére pedig mehet egy kis chia mag és goji bogyó.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása