Breakfast Lover Lili

Breakfast Lover Lili

Quiche, a brunch-ok királynője

2017. február 19. - BreakfastLoverLili

A quiche mindig is közel állt hozzám. Vékony kis omlós tészta, finom krémes töltelékkel….számomra ez a tökéletes brunch lelke. Olyan elegáns, és nagyon sokszínű, mert igazából bármilyen ízvilágot belecsempészhetünk, és na, azért nem is annyira bonyolult elkészíteni. Bár a quiche eredetileg egy francia étel, ezt a verziómat mégis az Olaszország iránti rajongásom inspirálta, az alkalmat, hogy elkészítsem, pedig a csajokkal megszervezett vasárnapi brunch hozta. Én most megyek is összefutni a lányokkal egy fantasztikus villásreggelire, nektek pedig jó sütögetést! 1.jpg

Bazsalikomos, koktélparadicsomos quiche

Hozzávalók (1 quiche-hez)

A tésztához (mindig ezt használom, szerintem ez a tökéletes quiche tészta aránya, de ez nem saját recept):

  • 200 g liszt
  • 125 g vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csapott tk. só
  • 1 ek. jéghideg víz

A töltelékhez:

  • 200 ml tejszín
  • 200 g mozzarella
  • 100 ml tej
  • 30 g parmezán
  • 4 db tojás
  • 4 db koktélparadicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék bébispenót
  • 1 nagy csokor friss bazsalikom
  • szerecsendió
  • só, bors

2_1.jpg

Morzsalékos állagúra dolgozzuk a lisztet, a darabokra vágott hideg vajat és a sót. Beleütjük a tojást, majd hozzáöntjük a vizet, és az egészet pár gyors mozdulattal, homogén tésztává dolgozzuk. Belisztezett nyújtódeszkán kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Óvatosan feltekerjük a sodrófára, majd beleborítjuk a kivajazott sütőformába. Körben mindenhol beleigazgatjuk a tésztát, és levágjuk a kilógó részeket. Alaposan megszurkáljuk villával, majd alufóliával beborítjuk, és nehezéket (pl. száraz babot) töltünk rá. 200 fokos sütőben 20 perc alatt elősütjük, eltávolítjuk a fóliát, és további 5 percig sütjük. A töltelékhez a tojásokat kissé felverjük, majd hozzáadjuk, és elkeverjük a tejet, a tejszínt, a reszelt parmezánt, az aprított fokhagymát, a reszelt szerecsendiót, egy kis sót és borsot. Végül belekeverjük a kockákra vágott mozzarellát, a karikákra vágott koktélparadicsomokat, és az aprított bazsalikomot. 180 fokon 35 percig sütjük, majd kicsit hagyjuk kihűlni mielőtt, felvágnánk.

img_4460.JPG

Az új Tchibo kávégépem pedig muszáj volt megmutatnom, mert olyan jól néz ki.

img_4459.JPG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása