Breakfast Lover Lili

Breakfast Lover Lili

Fügés galette - a legjobb dolog, ami a héten történhet veled

2017. szeptember 10. - BreakfastLoverLili

Az egész ott kezdődött, hogy csodás fügéket kaptam a boltban, és valami nagyon finomat szerettem volna sütni belőlük, de nem akartam túl macerás sütit. Ekkor jött az ötlet, hogy összedobok egy gyors galettet. Mondhatom nem nyúltam mellé, mert a végeredmény csodás lett.

img_1229.JPG

Fügés Galette

Hozzávalók (kb. 3-4 főre):

  • 130 g liszt
  • 20 g darált mandula
  • 1 ek. cukor
  • 1 kis csipet só
  • 60 g hideg vaj
  • 3-4 ek. jéghideg víz
  • 4 db nagyobb, érett füge (vagy 5-6 db pici)
  • 3 ek. eperlekvár

img_1320.JPG

Elkészítés:

1. A lisztet, a darált mandulát, a cukrot, és a sót összekeverjük. 

2. Hozzáadjuk a kockákra vágott hideg vajat, és elmorzsoljuk benne. Nem baj, ha maradnak kisebb vaj darabok, nem kell homogénnek lennie.

3. Mehet bele a jéghideg víz, és pár mozdulattal összegyúrjuk.

4. Fóliába csomagoljuk és hűtőben, 1 órát pihentetjük.

5. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb. akkorára, mint egy nagyobb lapostányér, és áttesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.

6. A pereme mentén kihagyva (5 cm) megkenjük a közepét lekvárral.

7. A lekvárra tesszük a karikákra vágott fügét, és ráhajtogatjuk a szélét a fügés részre. Az előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Akkor jó, amikor a tészta aranybarna, de vigyázzunk, hogy a füge ne égjen meg.

img_1324.JPG

img_1323.JPG

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása